Meewerken?

De goede werking van MEDEA hangt af van de inzet van haar gebruikers. In de eerste plaats zijn dat de detectoristen die vondsten invoeren, maar gebruikers kunnen ook andere rollen opnemen:

Vondstexpert

Ben je bevlogen door middeleeuwse zegelstempels, Romeinse munten of een andere vondstcategorie? Dan ben je de geschikte persoon om detectievondsten te helpen identificeren. De vinders zullen je dankbaar zijn, en zo creëren we een motiverende samenwerking tussen experten en vinders.

Validator

Samen met de MEDEA-beheerders ga je na of de gegevens en de foto's bij elke ingevoerde vondst correct en volledig zijn, en voldoen aan de kwaliteitsvereisten. Enige ervaring met de identificatie van metaalvondsten is een pluspunt bij deze cruciale taak.

Registrator

Als medewerker bij een museum, een heemkundige kring, ... beheer je een collectie metaalvondsten die je graag via MEDEA wil ontsluiten. We bespreken graag de mogelijkheden met jou!

 

Voel je je aangesproken? Geef dan bij registratie op het platform aan welke rol(len) je wil opnemen, of neem rechtstreeks contact op via info@vondsten.be. In overleg met de beheerders kun je dan aan de slag!