Vacature: betaalde stage bij Histories/MEDEA (BIS)

Histories is een jonge dienstverlenende organisatie voor erfgoedvrijwilligers. Wij ondersteunen heemkundigen, genealogen, traditiedragers, metaaldetectoristen en andere mensen en organisaties die vanuit passie zorg dragen voor erfgoed.

Sinds 2019 biedt Histories ook een thuis aan MEDEA (vondsten.be). Dit project wil met vereende krachten een overzicht geven van archeologische metaalbodemvondsten in Vlaanderen. Via deze databank maken we niet alleen deze artefacten maar ook het belangrijke werk van metaaldetectoristen zichtbaar en toegankelijk voor onderzoekers, erfgoedwerkers en liefhebbers.

Ben je gebeten door metaaldetectie of archeologie? Ondersteun je graag de mensen die op zoek zijn naar metalen bodemvondsten en wil je hen helpen om hun objecten en kennis te registreren en te delen? Wil je al doende leren en zo ervaring en een netwerk opbouwen? Dan is een betaalde stage van zes maanden bij Histories wellicht iets voor jou.

Gedurende een half jaar leer je bij ons vaardigheden en competenties die jouw kans op een job in de erfgoedsector versterken. Als voltijds medewerker werk je samen met de projectcoördinator aan de uitbouw en bekendmaking van het project MEDEA. Daarnaast ondersteun je individuen en gemeenschappen die werken rond metaaldetectie en archeologie en maak je ook kennis met andere initiatieven binnen Histories.

De volledige vacature vind je hier.

Interesse?

Stuur ten laatste op 13 augustus je cv en motivatiebrief per e-mail naar vacature@historiesvzw.be met vermelding van ‘BIS MEDEA’. Het is belangrijk dat je in deze brief duidelijk maakt wat jouw verwachtingen zijn van de stage, welke vaardigheden je wil inzetten en hoe deze stage past in jouw loopbaanontwikkeling.

Op basis van deze motivatie en het curriculum vitae, wordt een eerste selectie gemaakt. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een digitaal gesprek op 21 augustus. In de week voorafgaand aan het gesprek maken ze ook een thuisopdracht die moet ingediend worden vóór 20 augustus.

Indien je nog vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met ons via info@historiesvzw.be.